Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader spune ce a stat la baza analizei activității DNA: Deciziile CCR și raportul Inspecției Judiciare / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Tudorel Toader a anunțat, în cadrul unei declarații de presă, ce a stat la baza deciziei pe care o va prezenta legată de revocarea sau nu a șefei DNA. Astfel, conform ministrului, încălcarea deciziei CCR și a raportului Inspecției Judiciare, au dus la o concluzie certă.

”Pronunțarea de către CCR a deciziei prin care s-a constatat că a existat și exista un conflict juridic de natură constituțională între DNA și Guvernul României, conflict generat de acțiunea de a-și aroga atribuția de a verifica legalitatea și oportunitatea unui act legislativ. S-au încălcat competențele constituțiunale ale Parlamentului și Guvernului. Am conchis atunci că rezultatetel negative pe linia acestei raportări pot repune în discuție, în viitor, oportunitatea revocării conducătorilor instituțiilor vizate ori alte măsuri în conformitate cu legea și Constituția.

Citește și: Probleme pentru iubitul Elenei Băsescu! De ce a fost CHEMAT la tribunal

Am pornit de la controlul pe care l-am solicitat Inspecției Judiciare de a face o verificare managerială de fond la DNA, în condițiile în care în ultimii 10 ani nu se făcuse așa ceva, cu excepția unora punctuale. În raport, s-au reținut circumstanțele, iar eu am spus că voi lua o decizie pe baza analiziei tuturor circumstanțelor, precizând că decizia nu va fi luată exclusiv pe baza raportului Inspecției.”, a spus Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.