Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader vrea OUG pentru REVIZUIREA condamnărilor care s-au dispus pe baza protocoalelor cu SRI: Voi propune

Inquam Photos/Octav Ganea
Tudorel Toader si Laura Codruta Kovesi la CSM

Ministrul Justiției a anunțat, miercuri seara, că va propune o ordonanță de urgență pentru ca persoanele care cred ca au fost condamnate pe baza protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea.

"Eu voi propune doamnei prim-ministru adoptarea unei OUG care sa modifice revizuirea ca institutie de reformare a unei hotarâri definitive. Îi dam celui care are sentimentul ca a fost condamnat pe nedrept posibilitatea sa se convinga daca condamnara lui e dreapta sau nu. El sa solicite revizuirea hotărârii, sa avem filtru de admisibilitate, un judecător sa verifice daca X a fost condamnat pe interceptări nelegale sau protocoale, sa faca procedura de admisibilitate si daca nu e vorba de protocoale, interceptari sa-i respinga, daca e vorba de protocol sa devina admisibila si sa o puna pe circuit.Sa cautam o parghie de reformare a unor hotărâri netemeinice pe protocoale, pe de alta parte sa-i dam incredere romanului ca justitia se infaptuieste asa cum cer exigentele", a spus Tudorel Toader la Antena 3.

Ministrul Justiției a precizat că proiectul de OUG va fi depus imediat după ce se va finaliza perioada concediilor.

"Judecătorul va vedea în dosar protocolul secret sau interceptările ilegale. Apare această colaborare, pentru că dacă nu ar fi, acele entități nu și-ar afla locul în cauză. Interceptări ilegale sunt cele făcute de SRI și care nu au legătură cu securitatea națională. Voi înainta această OUG într-un timp scurt, după ce se termină concediile", a completat Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.