Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudose, Dragnea și Iohannis, puși la zid după ultimul conflict politic: Cine a câștigat, cine a pierdut, cine este de vină și încotro se duc lucrurile

evz,ro
iohannis tudose

A fost scandal uriaș în PSD săptămâna trecută. Cine a câștigat, cine a pierdut, cine este de vină și încotro se duc lucrurile, sunt câteva întrebări la care jurnalistul Cornel Nistorescu încearcă să răspundă într-un editorial publicat în Cotidianul. Premierul Mihai Tudose a pornit săptămâna trecută extrem de dur cerând imperativ o remaniere guvernamentală pentru a scăpa de miniștrii cu problemele penale pentru a sfârși, în ciuda faptului că a câștigat ce a cerut, precum un pierzător.

"Că avem un premier care nu ține minte ce spune nici de dimineața pînă seara. Mihai Tudose gîndește după cum arată. N-aș conta pe el nici pentru trecutul străzii și nici cînd scrie, semnează și pune ștampila Guvernului. Diferența dintre ce-a zis la Antena 3 și ce-a declarat mai tîrziu este strigătoare la cer. Orice om cu obraz la vedere ar crăpa de rușine pe la toate ridurile. Omul acesta vorbește fără el și le schimbă ca un flecar, în funcție de nevoie și de interlocutor. Ai zice că nu este în stare de nimic, deși a produs (probabil la comandă) PSD-ului o pagubă importantă", scrie Cornel Nistorescu depre cum s-a prezentat Tudose în ultima săptămână.

Nuntă surpriză: Un executor judecătoresc s-a căsătorit cu o vedetă de la Vocea României / FOTO

Nici președintele PSD, Liviu Dragnea, nu scapă de criticile sursei menționate, care îi impută felul în care administrează situația politică în momente de răscruce unde "reușeste" să iasă mereu în pierdere.

"Că Liviu Dragnea poate fi un bun organizator de partid, dar și un catastrofal jucător politic în momentele de cumpănă. Improvizează mult, minte ca și adversarul său Victor Ponta, sacrifică pe oricine ca să scape el și nu are nici un proiect. Mediocritatea liderului PSD vine de la lipsa de anvergură, de la absența unui fundament ideologic, a unei culturi politice și a unei viziuni. Dincolo de toate acestea, Dragnea mai ascunde un caracter de o cumplită suficiență și aroganță. El și-a imaginat că Guvernul României ar putea fi condus de Sevil Shhaideh. Asta spune tot. Mai apoi a recurs la Sorin Grindeanu de parcă ar fi dat o ciorbă de burtă unui vecin de scară. În disperare de cauză, a fost de acord cu numirea lui Mihai Tudose. Știa ce poate, știa de unde vine și cine este în spatele lui și cum a ajuns la Economie. Și, cu toate acestea, l-a acceptat ca să-și salveze pielea și aparența de putere. Toate aceste decizii plus improvizațiile cu oameni de mîna a cincea pe anumite posturi-cheie ne arată calibrul modest al unui politician de provincie. Dacă ar fi să aleg cine s-a dezumflat mai tare în aceste zile tensionate, n-aș ști pe care să îl așez pe primul loc. Pe Liviu Dragnea sau pe Mihai Tudose? Amîndoi au pierdut enorm în materie de credibilitate. S-au împiedicat, au mințit, au improvizat și au arătat că nu ne putem lega nici o speranță de numele lor", scrie în analiza celor de la Cotidianul.

Halep, dezvăluiri despre meciul carierei cu Șarapova: 'Sentimentul după ce am câştigat...'

Nici DNA-ul sau Klaus Iohannis nu scapă de reproșurile sursei menționate.

"Klaus Iohannis s-a băgat în ciorbă mai mult pentru a ne convinge că el este în spatele întregii operațiuni. Ca și la presiunea asupra guvernului Ponta, ca și la nașterea „guvernului meu“, Klaus Iohannis a ieșit în față și ne-a asigurat că Mihai Tudose este omul său. Președintele s-a uitat nițel în ochii umezi ai premierului și a decis că este „de bună-credință“. Nu ca Ponta sau ca Dragnea!? Mai mult, a încercat să acopere operațiunea Binomului printr-o înțelegere săsească a prezumției de nevinovăție. Pentru Iohannis, aceasta are două forme. Una juridică, arhicunoscută, de tip universal, valabilă pînă la sentința definitivă, și alta românească, de tip Binom. DNA-ul cu cei peste 200 de ofițeri acoperiți (coordonați direct de Laura Codruța Kovesi) inventează un subiect cu aparențe de cauză. Sau i se livrează de un martor fals, de presa autohtonă sau de cea străină o poveste. Și declanșează un tărăboi (i se zice cercetare) în urma căruia omul trebuie să demisioneze pentru că și-a pierdut credibilitatea. Prezumția românească de nevinovăție apare atunci cînd te cercetează DNA-ul și cînd trebuie să cadă un adversar politic", scrie Nistorescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.