Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose cere consultări Cotroceni - Guvern - europarlamentari: Trebuie să jucăm, în afară, ca o echipă națională

7est.ro
tudose-mihai

Fostul premier Mihai Tudose solicită Guvernului și Cotroceniului organizarea unei întâllniri cu europarlamentarii români pentru a găsi o cale de negociere la nivel european astfel încât România să poată să aibă acces la o felie cât mai mare din fondurile de redresare economică post-pandemie.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat .

„Suntem într-un moment decisiv pentru proiectul european: ieșim din criza coronavirusului împreună sau numai câte unul, urcat mai abil pe umerii altuia? (...) România trebuie să joace inteligent și în echipă pentru a-și promova obiectivul. Acum trebuie să joace. Pentru că acum se stabilește esența planului de relansare economică: setul de condiționalități”, a scris Tudose într-un editorial la Digi24.

„Riscăm, dacă nu ne mobilizăm, ca pe hârtie totul să sune bine: România va primi atâtea zeci de miliarde de la Bruxelles. Apoi, vom sta cu ochii-n soare, așteptând bani care nu vor ajunge, poate, niciodată acolo unde e mai mare nevoie de ei. Ce e de făcut? E încurajator că aproape toți europarlamentarii români am semnat rezoluția referitoare la protecția europeană a lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri în contextul crizei provocate de Covid-19. O vom vota în sesiunea plenară din această săptămână. Este un exemplu de mobilizare în beneficiul celor care ne-au trimis să le apărăm interesele. Același demers comun trebuie să vizeze și fondurile de redresare economică. Solicit Guvernului și Președinției organizarea unei consultări de urgență cu europarlamentarii români, pentru a ne coordona eforturile”, a mai scris el.

„Pierdem ceea ce am avut și riscăm să pierdem ceea ce am putea avea, dacă nu înțelegem nici acum că trebuie să jucăm, în afară, ca o echipă națională. După meciurile decisive, putem să ne hârjonim cât vrem în campionatul intern. Dar în primul rând să jucăm la nivel european”, mai consideră Tudose.

Citește și: Planul în 3 pași pentru demiterea Guvernului Orban II - surse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.