Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tulcea: Percheziții domiciliare la persoane suspecte de braconaj piscicol

observatorulph.ro
perchezitii

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au confiscat, la finele săptămânii trecute, peste trei kilometri de plase monofilament şi mai multe bunuri, în urma mai multor percheziţii domiciliare efectuate la două persoane fizice şi două societăţi din judeţul Tulcea, informează agerpres.ro

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de Garda de Coastă, percheziţiile domiciliare au fost realizate sub coordonarea procurorului din cadrul Judecătoriei oraşului Babadag, după ce s-a stabilit că mai multe persoane pescuiau ilegal în lacul Razelm, produsele obţinute în urma procesării fiind ulterior vândute fără documente legale.

Dragoș Tudorache, MAI: Doi jandarmi sunt cercetați


"În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării 45 de plase monofilament în lungime totală de 3.020 metri, 2 plase din fir textil în lungime de 95 metri, 19 kilograme de icre în stare congelată, 70 kg peşte din speciile şalău şi caras, două motoare de barcă, două perechi de rame, o barcă tip lotcă din fibră de sticlă şi 530 litri de lichid de culoare galben brun cu miros specific de motorină", se arată în comunicat.

SURSE - Scandal cu SEXY candidata în ședința PNL/ FOTO


Poliţiştii Gărzii de Coastă continuă cercetările în acest caz pentru săvârşirea infracţiunilor de procesarea, fără drept, a produselor obţinute din pescuit sau acvacultură, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament. 

Aceasta a fost a doua acţiune din ultimele şase luni în timpul căreia poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au efectuat percheziţii domiciliare la persoane suspectate de braconaj piscicol. 

De altfel, în ultimele trei zile ale săptămânii trecute, potrivit sursei, poliţiştii de frontieră tulceni au ridicat în vederea confiscării 390 de kilograme de peşte proaspăt din diferite specii pentru care patru persoane nu deţineau acte de provenienţă. Ele sunt cercetate în prezent pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi transport a peştelui fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.