Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tulpina Delta a băgat spaima în Israel. Numărul infectărilor a explodat

The Jerusalem Post
israel covid coronavirus

Noul premier al Israelului îndeamnă tinerii să se vaccineze. Asta după ce, pe teritoriul israelian a fost identificat un focar nou cu tulpina Delta, care a cauzat apariţia a peste 1.000 de cazuri noi în ultima săptămână. Obiectivul ţării este acum vaccinarea grupei de vârstă 12-15 ani, transmite mediafax.

”Diferenţa dintre noi şi restul lumii este că avem un procent major de vaccinări în Israel, în special persoanele în vârstă şi factorii de risc. Acum, cu aprobarea FDA în ultima perioadă pentru cei peste 12 (ani), ne concentrăm pe vaccinarea acestui grup cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani şi acum ne concentrăm şi ne punem greutatea pe extindere şi îi facem să înţeleagă importanţa vaccinării”, spune Arnon Shahar, medic.

Israelul a lansat una dintre cele mai reuşite campanii de vaccinare din lume. Până acum, aproximativ 85% din populaţia adultă a fost vaccinată. La începutul acestei săptămâni, Guvernul a amânat redeschiderea ţării pentru turiştii vaccinaţi la începutul lunii august.

”Cred că este responsabilitatea noastră să facem alegerea ştiinţifică pe care am fost îndrumaţi şi avem încredere în medici şi în guvern şi cu ajutorul lui Dumnezeu”, a declarat Liron Arica, tatăl unui copil vaccinat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii le-a cerut şi persoanelor vaccinate să poarte în continuare măşti, să păstreze distanţarea socială şi alte măsuri de siguranţă anti-COVID. Varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândeşte rapid pe tot globul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.