Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tulpina Omicron a ajuns în Europa: Germania, Olanda și Danemarca ar avea cazuri active

Reuters - Agerpres
Omicron

Autorităţile sanitare din Olanda au declarat, sâmbătă seara, că au detectat 61 de cazuri de COVID la persoanele care au venit vineri din Africa de Sud. Specialiștii spun că printre acestea pot fi și oameni infectaţi cu tulpina Omicron. De asemenea, există suspiciuni că ar exista un caz activ și în Germania.

Posibile cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost descoperite printre cei 624 de pasageri care au aterizat pe aeroportul din Amsterdam vineri, înainte ca guvernul olandez să restricţioneze cursele aeriene dinspre Africa de Sud din cauza îngrijorării privind răspândirea noii tulpini, conform Reuters.

Institutul de Sănătate din Olanda anunță că urmează să mai facă testări înainte de a se pronunţa categoric, deşi, spune că este „aproape sigur” că este vorba despre noua variantă de coronavirus.

Danemarca a descoperit probabil noua variantă de coronavirus Omicron la două persoane sosite din Africa de Sud, a anunţat sâmbătă ministerul sănătăţii de la Copenhaga, transmite Reuters.

"Autorităţile (sanitare) au o suspiciune rezonabilă că avem primele două cazuri ale noii variante Omicron în Danemarca", a declarat ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, într-un comunicat.

Cazurile pot fi confirmate doar atunci când secvenţierea genomului va fi finalizată în câteva zile, a precizat ministerul.

Varianta Omicron a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud săptămâna aceasta. Această descoperire a determinat numeroase ţări de pe întreg globul să impună restricţii de călătorie sud-africanilor, dar şi cetăţenilor altor state din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.