Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tulpina SARS-CoV-2 care a băgat în lockdown Marea Britanie a ajuns și în Austria

EuropeWord
austria

Autorităţile sanitare austriece au detectat pentru prima dată patru cazuri ale mutaţiei coronavirusului SARS-CoV-2, apărută iniţial în Marea Britanie, şi unul cu noua tulpină sud-africană, contribuind ambele la o mai mare răspândire a agentului patogen, relatează luni EFE.

Noua tulpină din Marea Britanie a fost detectată la un bărbat care a venit din Londra în data de 21 decembrie, în timp ce celelalte trei cazuri au fost detectate la persoane minore venite tot din Marea Britanie de-a lungul lunii decembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Situație alarmantă la nivel mondial! Oamenii de știință au intrat în panică: Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să nu funcționeze împotriva noului coronavirus sud-african

Cazul mutaţiei sud-africane a fost detectat la o femeie care s-a întors din vacanţă din Africa de Sud pe 6 decembrie.

Austria devine astfel cea de-a 15-a ţară europeană raportând cazuri cu noua tulpină detectată în Marea Britanie şi a 13-a cu noua mutaţie originară din Africa de Sud.

Citește și: Sorin Cîmpeanu vine cu noi detalii despre deschiderea școlilor: ‘Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie’

Ţara alpină a înregistrat 1.642 noi infecţii în ultimele 24 de ore, cu o incidenţă în ultimele 7 zile de 165 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Autorităţile austriece au decretat cel de-al treilea lockdown la 26 decembrie, care este este prevăzut să se încheie pe 24 ianuarie.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe: Procurorii DNA cer urmărirea acestuia pentru luare de mită .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.