Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tumor Board pentru tumorile maligne complexe: rolul comisiei multidisciplinare

Cancerul este a doua cauză de mortalitate, la nivel global, după bolile cardiovasculare. Unul din șase decese, în lume, este cauzat de cancer. Cancerele, denumite și tumori maligne sau neoplasme, sunt, de fapt, un grup de boli (sunt descrise peste 100 de tipuri de cancer) caracterizate prin apariția unor celule anormale care cresc și invadează țesuturile învecinate și se pot răspândi la alte organe și sisteme (metastaze).

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale, oferă pacienților o abordare integrată pentru managementul tumorilor maligne, cu ajutorul unei echipe medicale de prestigiu, cu numeroase stagii de pregătire, experiență vastă și rezultate de succes, și al unui portofoliu complet de echipamente medicale de înaltă performanță.

Cazul fiecărui pacient care apelează la serviciile Centrului Oncologic SANADOR, pentru consultul de primă intenție sau pentru second opinion, este analizat de o comisie oncologică multidisciplinară (Tumor Board) alcătuită din medici cu experiență și rezultate remarcabile, din domenii complementare: oncologie medicală, radioterapie, chirurgie oncologică, medicină nucleară, radiologie-imagistică medicală, anatomie patologică etc., după caz.

Pentru că diagnosticarea precisă este esențială pentru un prognostic terapeutic bun, specialiștii care participă la Tumor Board pot solicita, atunci când este cazul, investigații de diagnostic suplimentare. SANADOR pune la dispoziția pacienților o linie completă de imagistică medicală și medicină nucleară (SPECT-CT, PET-CT), cu echipamente de ultimă generație.

Pentru PET-CT, la Centrul Oncologic SANADOR este utilizat echipamentul Siemens Biograph Horizon 3R, iar pentru SPECT-CT, respectiv pentru investigații scintigrafice avansate, este utilizat Siemens Symbia Intevo Bold. Ambele echipamente pun în evidență modificările funcționale specifice celulelor tumorale, adesea insesizabile prin investigații imagistice structurale convenționale (CT, RMN) în stadiile incipiente.

Ulterior, comisia oncologică multidisciplinară stabilește, pe baza celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice internaționale, strategii diagnostice și terapeutice personalizate și optimizate, precum și ordinea intervențiilor medicale în cadrul tratamentului multimodal: tratament oncologic (chimioterapie, terapie biologică, terapie țintită, imunoterapie, hormonoterapie), chirurgie oncologică, radioterapie sau o combinație a acestora.

Decizia finală asupra tratamentului va fi luată împreună cu pacientul, căruia îi vor fi prezentate în prealabil metodele recomandate, avantajele și riscurile acestora.

Descoperă Centrul Oncologic SANADOR!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.