Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tunisia şi-a închis frontierele maritime şi a restrâns semnificativ legăturile aeriene cu Europa şi Egiptul

Tunisia

Tunisia şi-a închis frontierele maritime şi a restrâns semnificativ legăturile aeriene cu Europa şi Egiptul, obligând toţi călătorii care vin din străinătate să se izoleze timp de 14 zile la sosirea în ţară pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, notează AFP, potrivit Agerpres.

Aceste măsuri drastice au fost anunţate vineri seară de premierul Elyes Fakhfakh într-un discurs televizat, în contextul în care Tunisia numără 16 cazuri confirmate, majoritatea persoane infectate în străinătate.

Toate rutele maritime sunt suspendate, precum şi legăturile aeriene, spre Italia. Un zbor zilnic este menţinut spre Franţa şi un singur zbor săptămânal spre Spania, Marea Britanie, Germania şi Egipt.

Aceste măsuri intră în vigoare de sâmbătă până la 4 aprilie.

Toţi călătorii care sosesc din străinătate vor trebui să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu. Ministerul Sănătăţii a informat vineri că nu va fi permisă părăsirea teritoriului Tunisiei în timpul carantinei.

Vezi și: Traian Băsescu, tună la adresa lui Raed Arafat: Va răspunde în fața legii pentru că a decis, ilegal, carantinarea românilor suspecți de coronavirus

Nu vor avea loc rugăciuni colective, inclusiv vinerea, iar barurile, cafenelele şi restaurantele vor trebui să închidă la orele 16.00, a adăugat Elyes Fakhfakh.

Adunările sunt interzise, toate manifestările culturale anulate, iar competiţiile sportive, inclusiv meciurile de fotbal, se vor desfăşura fără spectatori.

Şcolile, care au fost închise în această săptămână cu câteva zile înainte de începutul vacanţei în Tunisia, nu se vor redeschide cel puţin până la 28 martie.

"Putem ţine în frâu această pandemie respectând instrucţiunile", a subliniat prim-ministrul, adăugând că deocamdată situaţia este "sub control".

Trei noi cazuri au fost confirmate vineri seară în Tunisia, a precizat Ministerul Sănătăţii, ridicând la 16 numărul bolnavilor identificaţi.

Marocul şi Algeria vecină şi-au redus şi ele vineri legăturile maritime şi aeriene cu Europa, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.