Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TUPEU! Bărbat judecat în arest la domiciliu după incendierea unei maşini a fost găsit plimbându-se pe stradă - 'Mă plictiseam în casă', le-a spus poliţiştilor

www.zch.ro
masina arsa

Tribunalul Bucureşti analizează marţi contestaţia unui bucureştean împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 6 de preschimbare a măsurii arestului la domicliu a acestuia în măsura arestării preventive pentru 30 de zile, spun surse judiciare.

Concret, bărbatul, trecut puţin peste 30 de ani, a fost trimis în judecată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 după ce în septembrie 2019 acesta împreună cu un prieten au incendiat maşina unui bărbat cu care avuseseră o dispută.

De la maşina incendiată cu sticle cu benzină alte două maşini au luat foc iar anchetatorii au intrat pe fir.

După ce au reuşit probarea la acel moment a identităţii autorilor poliţiştii l-au ridicat pe tânăr şi l-au reţinut. Judecătoria Sectorului 6 a emis mandat de arestare preventivă la acel moment iar bărbatul a fost apoi trimis în judecată în stare de arest preventiv.

Imediat după trimiterea în judecată "atentatorul" a plătit daunele materiale stabilite de anchetatori iar în acest context instanţa care îl judecă a decis că nu mai este necesară menţinerea sa în arest preventiv astfel că i-a schimbat măsura arestării preventive în măsura arestului la domicliu.

Una dintre obligaţiile acestei forme mai blânde de măsură preventivă este aceea că cel în cauză nu poate nicicum părăsi aria domiciliului, respectiv, nu are voie să iasă din casă.

Plictisit pe străzile din Bucureşti

Surse judiciare explică pentru Ştiri pe surse că bărbatul a fost depistat recent, de către poliţiştii de sector plimbându-se pe străzi. Ironia, spun aceleaşi surse, ar fi fost "ochit" chiar de poliţiştii în faţa cărora în urmă cu câteva zile bărbatul se prezentase pentru controlul de rutină ce este stabilit tot drept obligaţie în cazul controlului judiciar sau al arestului la domiciliu.

Când l-au abordat poliţiştii bărbatul le-ar fi spus pe un ton aproape glumeţ că nu mai suporta să stea în casă şi că nu aface nimic altceva decât să se plimbe.

Rămaşi perplecşi, poliţiştii au întocmit un referat de constatatre şi  au sesizat Judecătoria Sectorului 6, care a stabilit ulterior emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile, din nou, pe numele inculpatului buclucaş.

În faţa judecătorului spun sursele citate bărbatul a schmbat foaia şi i-a spus magistratului că doar a glumit cu poliţiştii şi că în realitate ieşise pentru a merge la magazin ca să cumpere mâncare, el locuind singur în casă.

Gluma nesărată îl costă în schimb acum libertate, iar Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă definitivează mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis de Judecătoria Sectorului şase sau îl menţine în arest la domiciliu pe incendiator.

Potrivit surselor citate, bărbatul suferă de dependenţă de dorguri dar se tratează de aproape şapte ani. Cu toate acestea el nu se afla sub influenţa drogurilor la momentul incedierii maşinii.

Totodată mai spun sursele citate complicele ar fi fost trimis în judecată ulterior el nefiind de găsit o bună perioadă de timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.