Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tupeul venit de la Budapesta! FRF reacționează, după ce maghiarii insistă cu steagul Ungariei Mari pe stadioane

www.digisport.ro
Burleanu alegeri FRF

Maghiarii nu se 'astâmpără'. Președintele Federației Ungare de Fotbal care este și vicepreședinte al UEFA și FIFA, a cerut ca fanii Ungariei să poată afișa simbolul Ungariei Mari la meciurile internaționale.

FARE, gruparea împotriva discriminării în fotbalul european, a reclamat la UEFA nu mai puțin de 3 situații în care fanii maghiari fie au purtat la meciurile internaționale piese vestimentare, fie au afișat obiecte cu simbolul Ungariei Mari, considerând simbolul a fi naționalist și revizionist.

Federația Română de Fotbal a explicat că se va opune acestei idei, atât la FIFA, cât și la UEFA, dacă această propunere va fi luată în calcul, într-un răspuns trimis către Gazeta Sporturilor.

„FRF nu acceptă și nu va accepta niciodată acest lucru și își va exprima punctul de vedere la FIFA și UEFA, dacă această discuție va ajunge pe masa celor două foruri internaționale, la fel cum, cu siguranță, vor proceda și celelalte federații din regiunea noastră.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar UEFA condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane”, a precizat FRF.

Președintele Federației Ungare de Fotbal, Sandor Csanyi, se scuză, declarând că 'simbolul Ungariei Mari nu poartă un mesaj politic'.

„Dacă noi organizăm o competiție, echipele trebuie să accepte condițiile acesteia. La fel stau lucrurile internațional. Dacă vrem să jucăm în calificările europene, Liga Națiunilor sau Champions League și Europa League, atunci trebuie să acceptăm și noi condițiile lor.

Potrivit UEFA, bannerele cu mesaje rasiste și politice nu sunt permise. Întrebarea este... poartă simbolul Ungariei Mari un mesaj politic? În opinia noastră, nu”, a precizat Sandor Csanyi pentru M4 Sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.