Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tur virtual 360° - Catedrala Mitropolitană 'Sfânta Maria Magdalena' din Varșovia

spzh.news
Catedrala Mitropolitană Sfânta Maria Magdalena Varșovia

Site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Poloneze pune la dispoziție un tur virtual 360° pentru Catedrala Mitropolitană „Sfânta Maria Magdalena” din Varșovia.

Catedrala este monument istoric și datează din secolul 19. Se află în cartierul Praga din oraşul Varşovia, potrivit basilica.ro.

A fost construită din porunca prinţului Wlodimir Czerkawski între anii 1867-1869 pentru ruşii care trăiau pe atunci în acea parte a Varşoviei.

Lăcașul de cult a fost sfinţit în data de 29 iunie 1869. Este construit în stil bizantin pe planul crucii greceşti cu cinci turle. Proiectul a fost întocmit de Nicolae Syczew.

În perioada interbelică, Catedrala Mitropolitană a fost una dintre cele două biserici din Varșovia care a rămas de sine stătătoare nefiind distrusă ori adaptată pentru utilizarea în alte scopuri.

Capitala Poloniei mai are o catedrală ortodoxă, „Sfânta Sofia”, construită începând cu anul 2015. Are 22 de metri înălțime și este realizată după planul Bazilicii Sfânta Sofia din Constantinopol. Ca și Catedrala Națională a românilor, Catedrala „Sfânta Sofia” din Varșovia este închinată eroilor neamului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.