Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turbulențe pe bursele asiatice din cauza îngrijorărilor legate de Omicron

Bursele asiatice au scăzut luni, investitorii continuând să monitorizeze evoluțiile variantei Covid Omicron descoperită recent, scrie CNBC, conform Mediafax.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 0,52% până după-amiază. Acțiunile gigantului tehnologic chinez Meituan, listate la Hong Kong, au pierdut peste 7%, după ce firma a înregistrat vineri o pierdere de aproximativ 10 miliarde de yuani chinezi (1,56 miliarde de dolari) pentru T3.

Evoluțiile din China continentală au fost mixte, cu unele pierderi în recuperare, cu indicele compozit Shanghai în scădere și componenta Shenzhen în creștere cu 0,275%.

În Japonia, Nikkei 225 a scăzut cu 0,8%, în timp ce indicele Topix a coborât cu 1,13%, după ce anterior a scăzut cu peste 1%. Indicele Kospi din Coreea de Sud a pierdut 0,47%.

Acțiunile din Australia au scăzut, de asemenea, în timp ce S&P/ASX 200 a înregistrat un minus de 0,25%.

Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei a scăzut cu 0,07%.

Contractele futures pe acțiuni din SUA au crescut după vânzărle masive de vineri, investitorii din Statele Unite urmărind, de asemenea, ultimele evoluții legate de varianta Omicron.

Piețele globale s-au prăbușit la sfârșitul săptămânii trecute, când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a catalogat tulpina Omicron ca fiind o "variantă îngrijorătoare". În Asia, Nikkei 225 din Japonia și indicele Hang Seng din Hong Kong au scăzut vineri cu peste 2%.

OMS a precizat într-o declarație, duminică, că nu este încă clar dacă infecția cu varianta Omicron provoacă o boală mai gravă în comparație cu alte tulpini, inclusiv Delta.

Acțiunile din turism au fost afectate în tranzacțiile de luni, adăugându-se la pierderile înregistrate vineri.

În Japonia, acțiunile Japan Airlines au scăzut cu 3,84%, iar compania australiană Qantas Airways a marcat un minus de 1,7%, în timp ce acțiunile Cathay Pacific din Hong Kong au scăzut cu 2,96%. În Singapore, acțiunile Singapore Airlines au scăzut cu 2,18%.

Aceste pierderi au venit în contextul în care mai multe țări, inclusiv SUA și Marea Britanie, au anunțat restricții pentru călătorii din Africa de Sud, în urma descoperirii variantei Omicron. În Asia, premierul japonez Fumio Kishida a declarat luni că țara va interzice intrarea vizitatorilor străini începând cu 30 noiembrie, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.