Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcan, anunț SURPRIZĂ: PNL vrea alianță cu PMP și ALDE, fără Cioloș/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Raluca Turcan

Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, face un anunț care contrazice tot ce susțineau liberalii în campanie: vor o alianță cu partidele care se pretind de dreapta, PMP și ALDE, iar în acest scop ar fi dispuși să renunțe la propunerea Dacian Cioloș - premier.

Vezi și: Un europarlamentar ANUNȚĂ când a început 'eșecul NEDEMN al liberalilor'

Cioloș rămâne principala variantă de premier a PNL, însă în funcție de eventualele discuții cu celelalte partide ar fi dispuși să accepte și alte variante.

Deocamdată, Turcan susține că nu au existat discuții cu Băsescu și Tăriceanu, însă așteaptă de la partidele celor doi să demonsteze că sunt de dreapta și se opun PSD.

„Ne pare rău în perioada de campanie nu am vorbit mai mult de programul economic al PNL. Nu sunt în momentul de față în măsura de a face o propunere de premier. Așteptăm rezultatul consultărilor, așteptăm să vedem ce se întâmplă, dacă partidele își exprimă în mod public interesul de a servi cetățeanul. În momentul de față nu avem o propunere de premier, dar dacă vom ajunge în situația de a face propunerea de premier, cu siguranță va fi un om integru, cu siguranță va fi un om implicat, pentru care să vorbească faptele.

Credem în continuare că un program de guvernare de dreapta ar răspunde așteptărilor cetățenilor acestei țări. Prin urmare, vom vedea ce se întâmplă cu partidele care se pretind de dreapta. Vom discuta și vom vedea dacă vom ajunge în poziția de a propune un premier.

Dacă vom ajunge în situația de a propune premier, bineînțeles că domnul Dacian Cioloș va fi prima propunere, însă în același timp suntem oameni realiști și este clar că trebuie să fie o persoană care să poată să strângă partidele de dreapta”, a declarat Raluca Turcan.

Declarațiile complete ale președintelui interimar al PNL, după discuția cu Iohannis, în înregistrarea video de mai jos:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.