Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indemnizaţii pentru cei care stau acasă cu şcolarii online nu se plătesc încă/ EXPLICAȚIA

Facebook
Raluca Turcan

Părinţii a peste 200.000 de copii care fac ore online au fost induşi în eroare de o informaţie lansată în spaţiul public chiar de către ministrul Muncii, Raluca Turcan. Așa sună anumite știri.... dar adevărul e că e vorba de puțină birocrație. OUG-ul nu a putut fi adoptat în ultima ședință de guvern din cauză că lipsea un aviz, aviz care acum este și în ședința de mâine - 1.10.2021 va fi adoptată soluția legală.

Ministrul Muncii a declarat public, de la Guvern, la briefingul de după ședința Executivului, de lângă premierul Florin Cîțu, după care a scris și pe contul său de Facebook informația că Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență prin care asigură sprijin părinților care trebuie să stea acasă cu copiii lor, dacă aceștia fac școală online.

Ei bine, informația era una falsă, Guvernul anunțând că proiectul de ordonanță nu a fost adoptat, notează Antena3.

„Astăzi am aprobat două ordonanțe de urgență privind prelungirea șomajului tehnic și acordarea de zile libere părinților care supraveghează copiii aflați în școala online, și în ședința de guvern de vineri vom aproba normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil. În felul acesta, acordăm un sprijin fiecărei categorii afectate de perioada în care ne aflăm”, a declarat de la pupitrul Guvernului României, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.