Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a achitat doi jurnaliști și o activistă de mediu, acuzați de terorism

judecator justitie

O instanță din Turcia i-a achitat pe doi jurnaliști și o activistă pentru drepturile omului, acuzați de terorism, potrivit BBC, potrivit mediafax.

Cei trei au fost acuzați de propagandă teroristă din cauza colaborării lor cu un ziar kurd. Publicația a fost închisă de autorități între timp. Cei trei au susținut pe parcursul procesului că nu au făcut propagandă teroristă, ci au apărat dreptul la liberă exprimare.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

Erol Onderoglu, jurnalist și reprezentant al organizației Reporteri Fără Frontiere, jurnalistul Ahmer Nesin și Sebnem Korur Fincanci, directorul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia, au fost arestați în iunie 2016.

Cei trei au publicat în 2016 un editorial în publicația kurdă Ozgur Gundem, pentru care au fost acuzați de autorități de propagandă în favoarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan. Onderoglu, Nesim și Fincanci riscau câte 14 ani de închisoare pentru aceste acuzații.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

La două luni de la arestarea celor trei, Poliția a percheziționat redacția Ozgur Gundem și a decis închiderea definitivă a ziarului.

Potrivit indexului anual privind libertatea presei, publicat de Reporteri Fără Frontiere, Turcia se află pe locul 157 din 180, fiind țara care a arestat cei mai mulți jurnaliști. Anul trecut, 68 de jurnaliști au fost arestați în această țară, iar cei mai mulți dintre ei sunt de origine kurdă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.