Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a decis să redenumească o stradă de lângă Ambasada SUA: Va purta numele ofensivei împotriva miliţiei kurde sprijinite de americani

turcia

O stradă de lângă Ambasada Statelor Unite ale Americii la Ankara a fost redenumită oficial luni după numele ofensivei militare turce în nordul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile pentru apărarea poporului (YPG), sprijinite de SUA în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, informează AFP. Noile indicatoare stradale cu numele 'Bulevardul Ramura de Măslin', după numele operaţiunii turceşti, au fost minuţios instalate după-amiază de către angajaţii municipali, conform Agerpres.

Turcia a lansat la 20 ianuarie operaţiunea 'Ramura de Măslin' împotriva YPG, o miliţie kurdă considerată drept 'teroristă' de către Ankara, dar aliată a SUA în lupta împotriva Statului Islamic. Această ofensivă a provocat o nouă escaladare a tensiunilor între cele două ţări, aliate în cadrul NATO, Turcia ameninţând chiar să avanseze spre Manbij, 100 km est de Afrin, unde sunt desfăşuraţi militari americani alături de combatanţi YPG.

Decizia de a schimba numele străzii a fost luată de municipalitatea din Ankara săptămâna trecută, în timp ce tensiunile turco-americane ajunsese la o cotă înaltă. Totuşi, adresa ambasadei americane nu ar trebui să se schimbe, întrucât este situată oficial pe bulevardul Atatürk, numele fondatorului Republicii Turce, perpendicular pe bulevardul redenumit. Până acum această stradă a purtat numele lui Nevzat Tandogan, guvernatorul Ankarei din 1929 până în 1949.

În cadrul vizitei efectuate de secretarul de stat american Rex Tillerson joi şi vineri în Turcia, Ankara şi Washingtonul , aliaţi în cadrul NATO, au convenit asupra înfiinţării unor 'grupuri de lucru' în problema siriană într-o tentativă de a-şi rezolva disputele. Nu este prima oară când Ankara recurge la 'diplomaţia străzii': la începutul lunii ianuarie, capitala turcă a rebotezat o stradă unde este situată ambasada Emiratelor Arabe Unite (EAU) cu numele unui demnitar otoman, Fahreddin Pasha, care fusese criticat de şeful diplomaţiei din Emirate, Abdallah ben Zayed Al-Nahyan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.