Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia a impus restricţii de circulaţie în perioada examenelor de admitere în învăţământul superior

imagevars.gulfnews.com
turcia-covid

Turcia impune sâmbătă restricţii parţiale de circulaţie în toate cele 81 de provincii, în cadrul eforturilor de combatere a epidemiei de coronavirus, în timp ce 2,43 de milioane de tineri dau examene pentru admiterea în universităţi, informează agenţia Anadolu, preluată de dpa.

O măsură similară a fost aplicată prima oară la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a se evita aglomeraţia şi a permite elevilor şi părinţilor să ajungă la centrele de testare pentru admiterea în licee. Examenele respective urmau să fie susţinute de 1,6 milioane de absolvenţi ai învăţământului gimnazial, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan dă semnalul: E momentul!

Interdicţiile de circulaţie se aplică sâmbătă între orele 9.30 şi 15 (06.00 - 12.00 GMT) şi duminică între 9.30 şi 18.30, a anunţat săptămâna aceasta ministerul de interne de la Ankara. Sunt exceptaţi cei care au cumpărat deja bilete de tren, iar supermarketurile şi brutăriile vor rămâne deschise.

Anadolu a difuzat materiale video cu elevi şi părinţi care purtau măşti, în faţa şcolilor. Elevilor li s-au asigurat măşti suplimentare şi dezinfectant pentru mâini, iar personalul de securitate era echipat cu viziere şi mănuşi. Însoţitorilor elevilor nu li s-a permis accesul în curţile şcolilor.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Guvernul turc a avertizat săptămâna trecută familiile să evite neglijenţa, după ce au apărut imagini cu părinţii şi rudele adunate la centrele de testare. În urma criticilor, ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca, a cerut familiilor candidaţilor să aştepte la distanţă de centre şi să nu se adune în grupuri.

În Turcia s-au confirmat până acum peste 194.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 5065 de decese provocate de COVID-19 de la începutul epidemiei, în martie. Luna aceasta, au fost relaxate restricţiile, fiind permisă redeschiderea cafenelelor, restaurantelor, mallurilor, precum şi reluarea curselor aeriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.