Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia agită apele în NATO și sfidează SUA, după achiziționarea sistemului de rachete rusesc: 'Nu reprezintă o amenințare!'

flipboard
S-400

Sistemele de rachete antiaeriene (SAM) S-400, cumpărate de Turcia din Rusia, nu reprezintă o amenințare pentru NATO, a declarat șeful ministerului turc de externe, Mevlut Cavusoglu.

"Complexele S-400 nu prezintă nicio amenințare la adresa securității NATO. Turcia este hotărâtă să discute subiectul S-400 (n.r.: cu partenerii de alianță) . Este necesar un dialog realist și constructiv", a spus el într-un interviu cu ziarul l'Opinion,,arată agenția rusească Interfax.

Partea turcă a relatat în repetate rânduri că nu vede amenințări la adresa NATO de la S-400 furnizat de Rusia către Ankara. Îngrijorările cu privire la aceste sisteme au fost exprimate, în special, de către Statele Unite, atât în ​​administrația anterioară, cât și în cea actuală.

În decembrie anul trecut, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva secretariatului industriei de apărare din Turcia și a liderului său Ismail Demir pentru achiziționarea S-400 din Rusia.

Citește și: NATO avertizează Rusia: Suntem desigur pregătiţi, în caz de urgenţă, să protejăm şi apărăm orice aliat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.