Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia amenință că umple Europa de jihadişti: 'Nu suntem hotel pentru membrii Daesh'

jihad jihadisti islam islamisti

Turcia a afirmat sâmbătă că "nu va păstra până la nesfârşit" prizonierii străini din gruparea Stat Islamic (SI) capturaţi în Siria şi în cele din urmă îi va trimite în ţările lor de origine, mai ales în cele europene, informează AFP, potrivit Agerpres.

"În ceea ce-i priveşte de jihadiştii străini, noi îi vom păstra sub controlul nostru încă o anumită perioadă, apoi îi vom trimite în ţările lor", a declarat ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu. "Nu vom putea să-i păstrăm la nesfârşit. (...) Nu suntem un hotel pentru membrii Daesh", a insistat el, folosind acronimul arab pentru gruparea SI.

Totodată, ministrul turc a acuzat mai multe ţări europene, printre care Olanda şi Marea Britanie, de faptul că le retrage cetăţenia unora dintre aceşti prizonieri pentru a împiedica Ankara să-i expulzeze. "Ei au găsit o soluţie facilă (...). Ei spun: 'I-am retras cetăţenia, descurcaţi-vă'", a mai spus Soylu.

Turcia a lansat luna trecută o ofensivă în nord-estul Siriei împotriva unei miliţii kurde pe care a calificat-o drept "teroristă", dar care a fost vârf de lance în lupta împotriva SI, cu sprijinul ţărilor occidentale. În cadrul acestei incursiuni, întreruptă după încheierea de acorduri cu SUA şi Rusia, forţele turce au pus mâna pe membri ai SI care fuseseră făcuţi prizonieri de combatanţii kurzi.

Potrivit mai multor ţări, printre care SUA, alţi prizonieri membri ai SI au fugit din închisori în Siria, profitând de haosul creat de ofensiva turcă.

Ankara le cere în mod regulat ţărilor europene să-şi preia cetăţenii care s-au raliat SI în Siria, însă acestea sunt puţin dornice să-i recupereze, în special din motive de securitate

Vezi si: Ana Birchall a ORDONAT control, după ce Liviu Dragnea a fost ELIBERAT: Ce a descoperit ministrul demis al Justiției .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.