Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia ameninţă că va considera ţinte legitime forţele disidentului Khalifa Haftar dacă atacurile continuă

MEMBRI
Libia Turcia

Turcia a anunţat duminică că va considera forţele mareşalului libian Khalifa Haftar "ţinte legitime" dacă atacurile lor asupra intereselor sale şi a misiunilor sale diplomatice în Libia continuă, informează Reuters şi AFP preluate de agerpres.

"Subliniem că dacă misiunile şi interesele noastre sunt vizate în Libia, forţele lui Haftar vor fi considerate ţinte legitime", a avertizat Ministerul turc al Afacerilor Externe într-un comunicat.

"Atacurile asupra misiunilor diplomatice, inclusiv a ambasadei noastre de la Tripoli, a aeroportului Mitiga (singurul funcţional din capitala Libiei - n.r.), a avioanelor civile care se pregătesc să decoleze şi a altor infrastructuri civile şi cele în care civili sunt ucişi sau răniţi reprezintă crime de război", a mai precizat Ankara.

Comunitatea internaţională are "responsabilitatea colectivă" de a-l opri pe "pucistul Haftar", a subliniat MAE turc.

Ankara şi-a întărit în ultimele luni sprijinul, în special militar, către guvernul de uniune de la Tripoli, în conflictul cu trupele lui Khalifa Haftar, care a declanşat în 2019 o ofensivă pentru cucerirea capitalei libiene şi este susţinut de mai mulţi rivali regionali ai Turciei, în special Emiratele Arabe Unite şi Egipt.

Acuzat de criticii săi că vrea să instaureze o nouă dictatură în Libia, la aproape zece ani de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi, mareşalul Haftar controlează estul şi o parte din sudul acestei ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.