Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia anunță o baie de sânge în ofensiva împotriva kurzilor: Ankara a respins recomandările SUA care îndeamnă la cumpătare

rt.com
Turcia tanc

Vicepreședintele turc, Fuat Oktay, a răspuns avertismentelor transmise de Statele Unite privind planurile Turciei de a lansa o operațiune în Siria, reiterând puterea decizională a Ankarei asupra modalității de asigurare a securității statului turc, relatează site-ul agenției Associated Press, potrivit Mediafax.

Fuat Oktay a declarat, la Ankara, că Turcia intenționează să scoată în afara granițelor sale teritoriale toți rebelii kurzi de origine siriană, care au fost sprijiniți de-a lungul timpului de forțele americane, și să creeze o zonă în care vor fi găzduiți refugiații de origine siriană.

Mesajul transmis de șeful de stat de la Casa Albă, Donald Trump, prin intermediul căruia economia Turciei va fi pusă în pericol în cazul în care autoritățile de Ankara exagerează în demersul lor militar, vine ca urmare a îngrijorării exprimate de populația kurdă și de liderii unor state în privința unui potențialului atacului turc.

AUTODENUNȚ INCREDIBIL al mamei Luizei Melencu: A povestit cum își trecea ILEGAL granița cele două fiice

„În ceea ce privește securitatea Turciei, noi ne determinăm propriul parcurs, dar noi ne setăm și propriile limite”, a declarat vicepreședintele turc Fuat Oktay.

Concomitent, adjunctul ministrului de Externe al Siriei, Faisal Mekdad, a cerut kurzilor de pe teritoriul țării să se alăture părții autorităților naționale, ca urmare a abandonării de către aliații americani. „Teritoriul național își primește toți fii săi, iar Damascul va rezolva toate problemele Siriei într-o manieră pozitivă, fără violență”, a afirmat Mekdad.

Administraţia de la Washington a decis retragerea trupelor din nordul Siriei în contextul în care Turcia urmează să lanseze o ofensivă militară împotriva grupurilor insurgente kurde. Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat, luni seară, că "va distruge" economia Turciei dacă armata turcă "va depăşi limitele" prin incursiunea militară antikurdă din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.