Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia ar putea lua noi măsuri împotriva miliţiei kurde siriene

pkk

Turcia îşi rezervă posibilitatea luării unor măsuri suplimentare împotriva miliţiei kurde siriene, vizată deja de tiruri de artilerie, şi nu exclude efectuarea de raiduri aeriene, a declarat vineri un înalt responsabil turc, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu în Siria, relatează AFP.

Adresându-se jurnaliştilor străini la Ankara, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Ibrahim Kalin, a deplâns încă o dată sprijinul acordat de către SUA Partidului Uniuni Democratice (PYD, principala formaţiune kurdă din Siria), şi ramurii sale militare, Unităţile de apărare ale poporului kurd (YPG), pe care Turcia le consideră ca fiind teroriste, având legături cu rebelii kurzi turci ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). ''Ei sunt conştienţi că situaţia se întoarce în favoarea lor. Ei au sprijinul americanilor, al lui Assad (preşedintele sirian Bashar Al-Assad) şi al ruşilor'', a subliniat responsabilul, recunoscând existenţa unor fricţiuni cu Washingtonul.

Artileria turcă a bombardat în ultimele zece zile poziţiile YPG situate în apropiere de graniţa cu Turcia, ca ripostă, potrivit Ankarei, la tirurile trase de miliţia siriană. Turcia este într-un dezacord profund cu aliatul său american în legătură cu miliţia pe care Washingtonul o susţine militar, deoarece se află în prima linie a frontului în lupta împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

''Luăm măsuri la frontieră (siriană). Vom lua măsuri suplimentare dacă situaţia se deteriorează'', a avertizat Kalin. Întrebat dacă măsurile includ lovituri aeriene, cum au fost cele efectuate de aviaţia turcă împotriva ascunzătorilor PKK în nordul Irakului, Kalin a răspuns: ''Aceasta depinde de nivelul de ameninţare. Vom vedea. Nu pot răspunde 'da' sau 'nu'. Totul depinde de zone şi de ţinte vizate'', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.