Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, atacată de pe teritoriul sirian. Aeroportul din Diyarbakir atacat cu rachete/ UPDATE

breaking news

Patru rachete au lovit sâmbătă noaptea aeroportul din Diyarbakir, în sud-estul Turciei, a transmis agenţia de ştiri Dogan, preluată de Reuters. Primele rapoarte nu indicau victime. Pasagerii şi personalul aeroportului au fost duşi în clădirea terminalului, pentru siguranţă. Dogan afirmă că autorii atacului sunt probabil militanţi kurzi, relatează Agerpres.

Vezi și: Armata turcă suferă primele pierderi în războiul din Siria

Aeroportul este folosit atât de militari cât și de civili.

Pasagerii şi personalul aeroportului au fost duşi în clădirea terminalului, pentru siguranţă. Dogan afirmă că autorii atacului sunt probabil militanţi kurzi 

Guvenatorul oraşului Diyarbakir, Huseyin Aksoy, a declarat televiziunii NTV că atacul a vizat un punct de control al poliţiei. Nu există victime, iar zborurile de pe aeroport nu au fost perturbate, a adăugat el, potrivit Reuters.

Ciocniri violente au avut loc ieri între unitățile kurde YPG și cele ale Armatei Siriene Libere susținute de Turcia în teren.

Un soldat turc a fost ucis şi alţi trei răniţi sâmbătă, într-un atac cu rachetă asupra unui tanc, în apropierea oraşului Jarablus din Siria, transmite Reuters. Surse militare turce au raportat pierderi pentru prima oară de la lansarea ofensivei împotriva miliţiilor kurde din Siria.

Militarii turci afirmă că racheta a fost lansată de pe teritoriul controlat de miliţia kurdă YPG (Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd).

 

Luptătorii kurzi din Siria au anunţat sâmbătă primele ciocniri cu rebelii sirieni sprijiniţi de Turcia, după intervenţia armatei turce peste frontieră, începând de miercuri, transmite Xinhua. 

Consiliul Militar din Jarablus, parte a Forţelor Democratice Siriene (SDF, conduse de kurzi) afirmă că luptele au avut loc în satul Amarneh, la sud de oraşul Jarablus, cucerit recent de Armata Siriană Liberă (FSA, susţinută de Turcia). 

SDF susţine că a distrus trei tancuri ale armatei turce, fapt confirmat de presa din Turcia. Pe de altă parte, Turcia a trimis mai multe blindate în sprijinul FSA. 

Oprirea ofensivei SDF este principalul obiectiv al campaniei turce în Siria, potrivit Xinhua. FSA, sprijinită de blindate turce, a capturat Jarablus de la gruparea Stat Islamic (SI), dar această operaţiune a avut şi rolul de a tăia calea luptătorilor kurzi din Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) şi aliaţilor acestora din SDF. Jarablus era următorul obiectiv pentru forţele kurde, după o serie de operaţiuni încununate de succes împotriva SI, în nordul Siriei, în apropiere de graniţa cu Turcia. 

Grupul Nour Addien Zinki, o componentă a FSA, afirmă însă că a reuşit, cu ajutorul altor facţiuni din FSA, să cucerească Amarneh, după ciocniri cu SDF. 

În sudul Turciei trăiesc peste 20 de milioane de kurzi, reaminteşte Xinhua. Ankara încearcă de mai multă vreme să limiteze expansiunea influenţei kurde în apropierea graniţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.