Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia avertizează Europa în legătură cu 'capcana fascismului'

turcia ue

Guvernul turc a avertizat luni Europa în legătură cu ''capcana fascismului'', apărând folosirea acestui termen şi a celui de ''nazism'' în criza sa diplomatică cu mai multe ţări europene, relatează AFP.

''Putem auzi zgomotul cizmelor nazismului şi ale fascismului. Trebuie luate măsuri împotriva acestui lucru (...) Le spunem (ţărilor europene) pentru ca ele să nu cadă în capcana fascismului'', a declarat vicepremierul turc Numan Kurtulmus într-o conferinţă de presă.

Citește și: Peste 50 de grupuri suspectate de legături cu terorismul activează în cartierul Molenbeek, Bruxelles

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi mai mulţi responsabili turci au comparat de mai multe ori, în ultimele săptămâni, cu metodele ''naziste'' sau ''fasciste'' refuzul unor ţări din Europa, în special Germania şi Olanda, de a le permite unor miniştri turci să participe pe teritoriul lor la mitinguri în favoarea referendumului din 16 aprilie privind întărirea puterilor preşedintelui.

Duminică, Erdogan a criticat-o personal pe Angela Merkel, cancelarul german, acuzând-o că a recurs la ''practici naziste'' după interzicerea mitingurilor de campanie în mai multe oraşe germane. Guvernul german a calificat aceste declaraţii ca fiind ''inacceptabile'', anunță Agerpres.

''Facem aceste comparaţii cu nazismul şi fascismul deoarece suntem preocupaţi în legătură cu viitorul prietenilor noştri europeni'', a încercat Kurtulmus să justifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.