Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia avertizează SUA cu o MARE CATASTROFĂ și cu începerea RĂZBOIULUI, dacă Donald Trump mută ambasada

uawire.org
caucasus tancuri eliocoptere razboi

Turcia a avertizat luni în legătură cu recunoaşterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a statului Israel, estimând că o asemenea măsură va provoca "o mare catastrofă", relatează AFP.

Schimbarea statutului "istoric" al Ierusalimului ar conduce la "o mare catastrofă" şi "va pune capăt procesului de pace", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului turc, Bekir Bozdag, într-o conferinţă de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Se anunță schimbări radicale la programul Prima Casă: Cum vor fi afectați românii

O astfel de decizie a administraţiei americane "ar deschide calea spre noi ciocniri, noi dispute, mai multă instabilitate în regiune, evenimente imprevizibile", a mai spus el.

"Această măsură nu ar avea niciun avantaj pentru Israel, nici un beneficiu pentru alte ţări sau pentru regiune. Această măsură, care nu este avantajoasă, riscă să atragă regiunea într-un nou dezastru", a insistat Bozdag.

Citește și: Un cunoscut jurnalist român, UMILIT! Solicitarea pe care i-o face unui ministru din Guvernul Tudose

În cadrul unui forum organizat duminică la Washington, Jared Kushner, ginerele şi consilier apropiat al preşedintelui american, a anunţat că Donald Trump se apropie de o decizie privind o posibilă relocare a Ambasadei SUA de la Tel-Aviv la Ierusalim.

Israelul consideră Oraşul Sfânt drept capitala sa 'eternă şi reunificată', dar palestinienii spun că Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala statului la care ei aspiră. Comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată Ierusalimul drept capitală a Israelului, nici anexarea părţii sale estice în 1967 de către Israel.

Citește și: GIGANTUL care produce Kent ia o DECIZIE importantă în privința României! Opt țări sunt vizate

Într-o convorbire telefonică avută duminică cu omologul său palestinian Mahmoud Abbas, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a insistat asupra necesităţii creării unui stat palestinian independent "cu capitala în Ierusalimul de Est".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.