Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia cheamă Europa la RĂZBOI: Cine e ȚINTA și care e miza

reuters.com
recep erdogan onu

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a îndemnat luni ţările occidentale să susţină lupta Ankarei împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), acuzându-i pe europeni că îi lasă pe rebelii kurzi să acţioneze nestingherit pe teritoriul lor, informează AFP.

Erdogan, care a făcut această declaraţie în timpul unei reuniuni a Adunării Parlamentare a NATO de la Istanbul, a subliniat că el aşteaptă susţinere din partea ţărilor Alianţei împotriva 'tuturor organizaţiilor teroriste', începând cu gruparea Statul Islamic (SI) şi terminând cu PKK.

Citește și: Cât a dat un MILIONAR pe chiloții amantei lui Adolf Hitler, Eva Braun, la o licitație / FOTO

'Cei care au o atitudine indecisă vor fi loviţi la rândul lor, mai devreme sau mai târziu', a atenţionat Erdogan, înainte de a acuza UE - care califică, la fel ca Ankara, PKK drept 'organizaţie teroristă' - de atitudine permisivă faţă de separatiştii kurzi.

'Nu reuşim să digerăm faptul că membrii PKK pot să se deplaseze total nestingheriţi în ţările membre ale UE şi să afişeze portrete ale liderului lor pe culoarele Parlamentului European', a declarat Erdogan.

Citește și: Robert de Niro îi cere lui Barack Obama să-l bată pe Donald Trump și anunță că se mută în Italia / VIDEO

Aceste declaraţii intervin în condiţiile în care relaţiile dintre UE şi Turcia, deja tumultoase, au devenit tensionate după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie împotriva preşedintelui Erdogan.

UE a emis critici cu privire la amploarea epurărilor care au urmat puciului eşuat, care au lovit principalul partid prokurd, HDP, liderii căruia au fost trimişi în spatele gratiilor.

Citește și: Lider PNL: Iohannis ne poate duce la guvernare, dar de acolo direct la groapă

Tensiunile au atins noi culmi în ultimele săptămâni, Erdogan evocând organizarea unui referendum pentru a decide dacă procesul de aderare la UE trebuie sau nu continuat.

Turcia, a declarat Erdogan duminică, ar putea bate la uşa Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), structură condusă în tandem de China şi Rusia, notează agerpres.ro.

Citește și: Pozițiile SEXUALE care-i ÎNNEBUNESC pe bărbați

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a exprimat 'solidaritatea' Alianţei cu Turcia, după lovitura de stat eşuată, adăugând că Turcia are 'dreptul' să-i urmărească pe pucişti. Cu toate acestea, el a atenţionat autorităţile turce că aceste măsuri trebuie luate în cadrul statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.