Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, chemată la vot: duminică au loc alegeri parlamentare și prezidențiale

townnews.com
turcia-alegeri

În Turcia au loc, astăzi, alegeri parlamentare și prezidențiale. Potrivit sondajelor, favorit la șefia statului este candidatul opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu. La un miting organizat ieri la Istanbul, în partea asiatică metropolei, președintele în exercițiu, Recep Tayyip Erdoğan, a cerut vigilență la vot, scrie Rador.

El chiar a acuzat opoziția că lucrează cu președintele american, Joe Biden, pentru a-l răsturna. De altfel, una dintre alegațiile lui Erdoğan din campania sa electorală a fost aceea că opoziția se va supune ordinelor din partea Occidentului și va distruge realizările guvernului său din industria de apărare și infrastructură.

Liderul opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, fost funcționar public, desemnat candidat de șase partide de opoziție, vrea într-adevăr o altă relație a Turciei cu Occidentul, denunță o apropiere periculoasă a țării de Rusia și pledează pentru sistemul parlamentar de guvernare și independența sistemului judiciar.

El a promis și reducerea inflației, care a atins cifra record de 85% anul trecut. În cazul în care niciunul dintre cei doi candidați nu va obține astăzi peste 50% din voturi, va fi un tur de scrutin pe 28 mai. Turcii vor alege și un nou parlament.

Se anunță o cursă strânsă între Alianța Populară formată din conservatorii de la Partidul Justiție și Dezvoltare, de sorginte islamistă a lui Erdoğan, Partidul Mișcarea Naționalistă și Alianța Națiunii a lui Kılıçdaroğlu, care include Partidul Republican al Poporului, secularist, înființat de fondatorul Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.