Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia. Ciocniri violente între polţişti şi manifestanţii din Diyarbakir

Ciocniri violente au izbucnit miercuri între poliţişti şi manifestanţi la Diyarbakir, după arestarea în ajun a celor doi primari ai celui mai mare oraş din sud-estul cu majoritate kurdă al Turciei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Trupele de poliţie desfăşurate în jurul sediului primăriei au respins cu lovituri de baston, grenade lacrimogene şi tunuri cu apă sutele de protestatari, dintre care unii au aruncat cu pietre spre forţele de ordine.

Citeşte şi: Cei doi primari kurzi ai oraşului Diyarbakir au fost arestaţi

Gültan Kisanak, prima femeie aleasă la conducerea administraţiei din Diyarbakir, şi colegul său Firat Anli au fost arestaţi marţi seară în cadrul unei anchete privind presupuse 'activităţi teroriste', a transmis Parchetul din acest oraş.

Citeşte şi: Femeile parlamentar din întreaga lume sunt discriminate sexual, hărţuite şi supuse violenţelor

Potrivit comunicatului procurorilor, cei doi sunt suspectaţi că au permis utilizarea unor autovehicule ale municipalităţii la funeraliile unor membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ucişi de forţele de securitate, dar şi că au 'incitat la violenţă' şi au sprijinit apeluri pentru o mai mare 'autonomie'.

Citeşte şi: Reşedinţa ambasadorului SUA din Moscova, ATACATĂ - FOTO

Manifestanţii de la Diyarbakir au scandat că nu se vor lăsa intimidaţi de presiuni, alte adunări de protest fiind prevăzute şi în alte localităţi din Turcia, inclusiv la Istanbul.

Luna trecută, 24 de primari din sud-estul ţării, suspectaţi de legături cu PKK, au fost suspendaţi şi înlocuiţi cu administratori numiţi de guvern, o măsură care a declanşat manifestaţii în mai multe oraşe din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.