Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia continuă prigoana guleniştilor. 85 de funcţionari ministeriali au fost arestaţi

jang
turcia, arest

Turcia a ordonat arestarea a 85 de funcţionari din ministerele energiei şi educaţiei, în cadrul anchetei împotriva predicatorului acuzat de Ankara de organizarea tentativei eşuate de lovitură de stat din iulie 2016, a anunţat marţi canalul CNN Turk, preluat de Reuters, relatează agerpres.

Noile arestări, în legătură cu care nu se cunosc deocamdată detalii, survin după ce luni justiţia turcă a decis menţinerea după gratii în vederea procesului a jurnalistului Oguz Guven, redactor-şef al site-ului publicaţiei de opoziţie Cumhuriyet, arestat săptămâna trecută sub acuzaţia de propagandă în favoarea terorismului.

Citește și: Doi experţi ONU cer Ungariei să renunţe la legea împotriva ONG-urilor

Alte zeci de ziarişti de la Cumhuriyet au fost arestaţi în ultimele luni, acuzaţi de susţinerea unor organizaţii ilegale, în contextul stării de urgenţă decretate după tentativa de puci din 15 iulie 2016.

În total, circa 50.000 de persoane au fost arestate în Turcia sub acuzaţia că susţin reţeaua predicatorului Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care se întâlneşte marţi, la Casa Albă, cu preşedintele american Donald Trump, încearcă să obţină extrădarea lui Gulen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.