Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia critică legea israeliană care dă aviz coloniilor din Cisiordania ocupată

Ankara a condamnat în mod vehement, marţi, adoptarea de către parlamentul israelian a unei legi care îi permite statului să pună stăpânire pe teritorii palestiniene în Cisiordania ocupată, critică ce survine în plină vizită a unui ministru turc la Tel Aviv, informează AFP, conform agerpres.

Vizita întreprinsă în Israel de ministru turc al turismului, Nabi Avci, este prima efectuată de un membru al guvernului de la Ankara în această ţară după incidentul maritim din 2010, care a provocat o gravă criză diplomatică până la un recent acord de normalizare.

Citeşte şi: Primul lider rus care recunoaşte: Ruşii SUNT VINOVAŢI pentru războiul din Ucraina

'Condamnăm ferm adoptarea de către parlamentul israelian a unei legi care oferă undă verde pentru mai multe colonii, ce reprezintă 4.000 de unităţi pentru populare construite pe proprietăţile private ale palestinienilor', a afirmat Ministerul Afacerilor Externe al Turciei într-un comunicat. 'Politica pe care Israelul se încăpăţânează să o desfăşoare este inacceptabilă', adaugă ministerul.

Legea în chestiune va permite să fie declarate pământuri israeliene terenurile private ale palestinienilor pe care israelieni au construit fără autorizaţie, fie pentru că ignorau că acestea erau proprietăţi private, fie pentru că statul israelian i-a lăsat să o facă.

Proprietăţile palestiniene vor fi compensate financiar sau prin alte terenuri, potrivit acestui text votat luni.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei a denunţat luni o lege ce permite 'legalizarea furtului' şi estimată că ar 'reflecta voinţa guvernului israelian de a distruge orice şansă de soluţionare politică'.

Citeşte şi: Proteste VIOLENTE la periferia Parisului. Un tânăr a fost VIOLAT de poliţişti - FOTO/VIDEO

După învestirea noului preşedinte al SUA, Donald Trump, autorităţile israeliene au anunţat mai multe planuri în favoarea colonizării.

Condamnarea din partea Turciei survine în plină încălzire a relaţiilor sale cu Israelul, după semnarea, în iunie, a unui acord menit să întoarcă pagina într-o criză de şase ani, provocată în 2010 de un asalt sângeros al forţelor israeliene împotriva Mavi Marmara, o navă turcă ce făcea parte dintr-o flotilă umanitară în drum spre Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.