Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia critică populismul german și își exprimă speranța în relații mai bune

reuters
Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, prin vocea purtătorului său de cuvânt, i-a acuzat luni pe politicienii germani că se lasă pradă populismului, la o zi după ce cancelarul german Angela Merkel a afirmat că nu crede că Turcia va deveni vreodată membră a Uniunii Europene, adăugând că el totuşi speră într-o detensionare a relaţiilor, relatează Reuters, citat de agerpres.ro

Curentele politice germane abundă în populism şi politici de marginalizare, alimentând "discriminarea şi rasismul", a scris Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, într-o postare pe Twitter, potrivit dpa. 

"Sperăm că atmosfera problematică care a transformat relaţiile turco-germane într-o victimă a acestei politici cu orizont îngust să se termine", a apreciat în acelaşi mesaj Ibrahim Kalin, citat de Reuters. 

Angela Merkel declarase duminică seară - în cadrul singurei dezbateri televizate cu principalul ei rival, social-democratul Martin Schulz, înaintea alegerilor din 24 septembrie - că nu crede că Turcia va deveni vreodată membră a Uniunii Europene, potrivit dpa, AFP şi Reuters, ceea ce semnalează o schimbare aparentă a poziţiei sale privind aderarea Turciei la UE. 

De fapt, ambii contracandidaţi afirmaseră că Ankara nu va adera vreodată la Uniunea Europeană, iar Angela Merkel a spus că va îngheţa ajutorul financiar pentru Turcia. La rândul său, Schulz a cerut oprirea negocierilor de aderare. 

În timpul dezbaterii, a spus Kalin, au fost ignorate problemele Germaniei, în schimb a fost atacată Turcia. El a calificat această abordare drept o "miopie europeană", acuzând Berlinul de susţinerea "puciştilor şi teroriştilor". 

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan a mai spus că pentru Ankara nu contează cine va câştiga alegerile din Germania, deoarece este clar "ce fel de mentalitate va câştiga".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.