Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia declară război total grupărilor teroriste: Ce spune preşedintele Erdogan

erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a cerut marţi comunităţii internaţionale să nu facă distincţie între organizaţiile teroriste, relatează agenţia Xinhua. ''A face distincţie între un terorist bun şi un terorist rău înseamnă a susţine terorismul'', a declarat preşedintele turc în discursul său de deschidere a unei reuniuni privind Somalia, la Istanbul.

Potrivit declaraţiilor sale, Turcia nu face diferenţa între grupări teroriste precum Al-Shabab, Statul Islamic, Al-Nusra, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Partidul Uniunii Democrate Kurde din Siria (PYD) şi ramura sa militară Unităţile de Apărare ale Poporului (YPG). Şeful statului turc a făcut apel la toate ţările să adopte acelaşi punct de vedere pentru o luptă antiteroristă ''eficientă'' şi să fie unite împotriva terorismului şi a statelor care îl susţin. Insistenţa Washingtonului privind sprijinul continuu pentru PYD şi YPG şi refuzul său de a le cataloga drept grupări teroriste, aşa cum a cerut Ankara, l-a înfuriat pe Erdogan şi pe alţi oficiali turci.

Washingtonul consideră YPG drept o forţă eficientă în lupta împotriva Statului Islamic în Siria, în timp ce Ankara afirmă că ea are legături cu PKK, o grupare care luptă în sud-estul Turciei şi care este trecută pe lista cu organizaţii teroriste atât de SUA, cât şi de Uniunea Europeană. În discursul său, Erdogan a afirmat, de asemenea, că Siria s-a transformat într-o ţară care exportă terorismul. El a precizat că, în ultimele zece zile, peste 600 de persoane şi-au pierdut viaţa în Siria răvăşită de război, în cursul unor evoluţii ce au provocat un nou val de refugiaţi. ''Aceasta oferă un mediu propice dezvoltării organizaţiilor teroriste'', a spus şeful statului turc, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.