Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia deschide un punct de trecere a frontierei cu Siria, în regiunea Afrim

Politia de frontiera Grecia

Un punct de trecere la frontiera dintre Turcia şi regiunea Afrin din nordul Siriei este gata şi va fi deschis săptămâna viitoare, a declarat marţi ministrul turc al comerţului, Ruhsar Pekcan, citat de agenţia naţională de ştiri Anadolu, preluată de Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Este vorba de un proiect care are ca scop să faciliteze fluxul de ajutoare şi de echipamente.

Punctul de trecere a frontierei a fost numit 'Ramura de măslin', după operaţiunea militară a Turciei de anul trecut prin care a eliminat din Afrin forţele kurzilor sirieni pe care îi consideră terorişti şi despre care spune că au legătură cu militanţii kurzi care duc o insurgenţă pe teritoriul turc.

"Punctul de trecere 'Ramura de măslin' este pregătit. Cu voia lui Dumnezeu, va deveni operaţional săptămâna viitoare", a spus ministrul turc.

Ruhsar Pekcan a declarat în noiembrie că punctul de trecere a frontierei 'Ramura de măslin' a fost deschis. Nu este clar deocamdată dacă afirmaţiile sale de marţi fac referire la un punct de trecere suplimentar sau la redeschiderea aceluiaşi punct.

Operaţiunea din Afrin a fost a doua ofensivă militară a Turciei din nordul Siriei. În prima operaţiune, supranumită 'Scutul Eufratului', armata turcă i-a alungat pe jihadiştii Statului Islamic de pe teritoriul situat de-a lungul frontierei în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.