Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Doi soldaţi şi un poliţist, ucişi în atacuri atribuite PKK

Turcia

Doi soldaţi turci şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi marţi în sud-estul Turciei în explozia unei bombe care a lovit maşina lor, un atac atribuit rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunţat armata, potrivit AFP. 

Soldaţii au fost ucişi de o bombă amplasată pe marginea unui drum din districtul Semdinli, în provincia Hakkari, a precizat sursa respectivă. 

Pe de altă parte, marţi, o bombă aşezată de rebeli din PKK pe un drum din provincia Batman (sud-est) a explodat la trecerea unei maşini a poliţiei, omorând un poliţist şi rănind alţi opt, a informat agenţia oficială de presă Anatolia. 

Guvernul de la Ankara a lansat la sfârşitul lunii iulie o vastă ofensivă contra bastioanelor PKK, în sud-estul Turciei şi în nordul Irakului, unde s-au refugiat rebelii. La rândul său, organizaţia kurdă şi-a înmulţit atacurile, omorând zeci de poliţişti şi soldaţi în ritm aproape zilnic. 

Mass-media guvernamentale estimează că din iulie aproape 150 de soldaţi şi poliţişti şi-au pierdut viaţa în atacuri atribuite PKK, în timp ce au fost ucişi peste 1.300 de rebeli, mai scrie AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.