Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Forţele de securitate l-au găsit pe pilotul avionului militar sirian prăbuşit sâmbătă

migranti frontiera

Forţele de securitate turce l-au găsit pe pilotul avionului militar sirian prăbuşit sâmbătă pe teritoriul Turciei şi l-au transportat la spital, a relatat duminică agenţia de ştiri Anadolu, citându-l pe guvernatorul provinciei de frontieră Hatay, transmite DPA preluată de agerpres.

Gruparea rebelă islamistă Ahrar al-Sham a pretins că a doborât avionul. Cu toate acestea, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un grup de monitorizare, a arătat că nu este clar încă dacă prăbuşirea aeronavei a fost cauzată de o problemă tehnică sau dacă aceasta a fost doborâtă de rebeli. 

Turcia este un susţinător al grupărilor siriene de opoziţie. Premierul turc, Binali Yildirim, a declarat sâmbătă că vremea era nefavorabilă în zonă iar motivul prăbuşirii este neclar. 

Agenţia Anadolu a transmis că pilotul a reuşit să-şi folosească paraşuta pentru a ateriza în siguranţă. El a fost găsit epuizat după o căutare de nouă ore a echipelor turce de securitate şi i-au fost acordate îngrijiri la un centru medical local. 

Avionul ar fi conform relatărilor un MIG-21. Rebelii au spus că acesta efectua raiduri de bombardament în provincia Idlib.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.