Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, IADUL deținuților. Guvernul de la Ankara anunță construcția a SUTE de ÎNCHISORI

Recep Tayyip Erdogan

Turcia va construi 174 de închisori în următorii cinci ani, a comunicat Ministerul Justiţiei de la Ankara, în contextul supraaglomerării înregistrate în penitenciare în urma arestărilor masive legate de tentativa de puci din 15 iulie, orchestrată, potrivit autorităţilor, de mişcarea clericului Fethullah Gülen, scrie cotidianul Hürriyet, în versiunea online de vineri în limba engleză, potrivit agerpres.ro

Un grup de deţinuţi a înaintat o plângere conducerii unui penitenciar din provincia nord-estică Tekirdag, în care denunţau faptul că sunt obligaţi să stea câte şase în celule construite doar pentru trei persoane. Administraţia penitenciarului a înaintat petiţia către departamentul de resort din Ministerul Justiţiei.

Reacția Alinei Gorghiu după ce a aflat că se cere audierea sa: Este un cadou frumos

În total, 174 de închisori vor fi construite în următorii cinci ani, ceea ce echivalează cu o suplimentare cu 100.182 a locurilor de detenţie, 'pentru a răspunde creşterii neanticipate a numărului de deţinuţi', se arată în răspunsul trimis de Ministerul Justiţiei conducerii penitenciarului din Tekirdag.

La 30 de ani, milionară în euro de pe urma statului. În curând, tânăra va fi și deputat PNL


După tentativa de puci din iulie, mii de deţinuţi au fost eliberaţi înainte de termen pentru a le face loc celor arestaţi sub acuzaţia de legături cu mişcarea clericului Fethullah Gülen. 

Potrivit Hürriyet, Gül Altay, avocatul deţinuţilor semnatari ai petiţiei, a comentat astfel situaţia din închisorile din Turcia: 'Sunt şase persoane care stau în celule construite pentru trei. Dorm în pat cu schimbul. Închisoarea este deja supraaglomerată. În loc să ia măsuri pentru a rezolva situaţia, statul plănuieşte să încarcereze şi mai mulţi oameni, deschizând şi mai multe închisori'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.