Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, implicată într-un nou scandal. Suedia ATACĂ DUR

turcia

Premierul suedez Stefan Lofven a criticat luni, la rândul său, Turcia, denunţând - ca şi ministrul afacerilor externe din guvernul său - o decizie judiciară care legalizează - potrivit acestuia - relaţiile sexuale cu copii având vârste mai mici de 15 ani, informează AFP, conform agerpres.ro

Comentariile din ajun ale ministrului Margot Wallstrom au incitat guvernul turc să-l convoace pe ambasadorul suedez la MAE. 

Premierul Lofven, intervievat de agenţia de presă suedeză TT, i-a dat dreptate şefei diplomaţiei sale.

Achizițiile din spitale, vizate de DNA: O nouă anchetă cutremură sistemul sanitar


'La rândul nostru, considerăm important să exprimăm faptul că - şi aceasta este ceea pentru ce ne batem - trebuie să întărim drepturile copiilor', a spus el. 

'Nu există niciun motiv să facem paşi înapoi. Este important pentru noi să avem un dialog, dar trebuie să ne exprimăm cu privire la convingerile care ne sunt cele mai dragi', a adăugat el.

DOLIU la Rio: Antrenorul Germaniei a murit în timpul Olimpiadei


Curtea constituţională turcă s-a pronunţat în iulie în favoarea retragerii unei dispoziţii din Codul penal care caracterizează orice act sexual cu un copil de mai puţin de 15 ani drept 'abuz sexual'. 

Sâmbătă, însărcinatul cu afaceri austriac la Ankara a fost convocat în legătură cu aceeaşi problemă. Iar duminică, Margot Wallstrom, a scris pe Twitter: 'Decizia turcă de a permite raporturi sexuale cu copii de mai puţin de 15 ani trebuie să fie inversată. Copiii au nevoie de mai multă protecţie, nu de mai puţină, împotriva violenţei şi a abuzurilor sexuale'. 

Ministrul afacerilor externe turc Mevlut Cavusoglu a considerat 'scandalos' ca 'un ministru al afacerilor externe să posteze un astfel de tweet bazat pe informaţii false şi speculaţii', deplângând "calomnia, minciunile'. 

Guvernul turc s-a declarat hotărât să combată abuzurile sexuale împotriva copiilor, vârsta legală a consimţirii relaţiilor sexuale în Turcia rămânând fixată la 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.