Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia împreună cu Azerbaidjanul se așteaptă să furnizeze gaze țărilor europene

ukerc.ac.uk
gaze energie

Fatih Donmez, ministrul turc al energiei și resurselor naturale, a spus că Azerbaidjanul investește mulți bani în Turcia. În special, compania petrolieră de stat azeră SOCAR este, de asemenea, unul dintre cei mai mari investitori din Turcia. Potrivit lui Donmez, cooperarea azero-turcă va începe, de asemenea, într-o țară terță, informează caspianbarrel.org.

"Vor exista noi tipuri de cooperare. BOTAȘ și SOCAR (companii de stat din Turcia și Azerbaidjan) au creat o nouă companie. Vom furniza gaz Europei. Am declarat că vom deveni un centru de comercializare a gazelor", a declarat ministrul turc al Energiei și Resurselor Naturale. Potrivit lui Donmez, țările balcanice se bazează pe gazul din Azerbaidjan și Turcia.

În același interviu, Donmez a spus că parlamentul turc a început să modifice legislația necesară pentru a începe activitatea centrului internațional de comerț cu gaze, un hub de gaze.

Trebuie remarcat faptul că SOCAR nu a făcut nicio declarație publică cu privire la crearea unei societăți mixte în Turcia în scopul furnizării de gaze către Europa.

Azerbaidjanul își vinde gazele pe piețele externe prin AGSC (Azerbaijan Gas Supply Company), unde SOCAR este operatorul.

AGSC a fost înființată în 2002 (înregistrată în Insulele Cayman din SUA) de către partenerii proiectului "Shah Deniz" și statul azer (SOCAR se alătură în numele statului) ca un mecanism special pentru vânzarea volumelor de gaze.

Această companie este complet închisă. Nu publică rapoarte despre activitățile sale, nu emite comunicate de presă și nu există informații despre conducerea companiei și datele de contact ale companiei pe site-ul său web. Deși se știe că de la 1 mai 2015, Lidiya Salakhova, reprezentantă a Companiei Petroliere de Stat, va conduce compania.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.