Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Turcia - Trei iranieni care pregăteau atentate împotriva unor israelieni, arestaţi la Istanbul

BBC
politie turcia

Trei iranieni suspectaţi că pregăteau atacuri în Turcia împotriva unor cetăţeni israelieni au fost arestaţi şi încarceraţi la Istanbul, transmite vineri AFP, citând media din Turcia, anunță agerpres.

Cei trei suspecţi au fost arestaţi la 14 iulie în cadrul celei de-a doua operaţiuni vizând dejucarea unor atentate îndreptate împotriva unor israelieni în Turcia, a transmis postul privat NTV.

Ei au fost încarceraţi joi, ducând la şapte numărul iranienilor acuzaţi de astfel de fapte de la sfârşitul lunii iunie, a precizat NTV.

Israelul le-a recomandat la mijlocul lunii iunie cetăţenilor săi părăsească Turcia din cauza unui 'pericol real şi imediat' de atacuri iraniene, dar ulterior a redus nivelul de ameninţare pentru cetăţenii săi la Istanbul.

'Vieţile unor cetăţeni israelieni au fost salvate în ultimele săptămâni graţie cooperării diplomatice şi de securitate între Israel şi Turcia', a salutat la sfârşitul lui iunie, la Ankara, Yair Lapid, pe atunci ministru de externe israelian, în întâlnirea cu omologul turc Mevlut Cavusoglu.

După ani de tensiuni, Turcia şi Israelul au strâns relaţiile în ultimele luni.

Iranul şi Israelul sunt implicate într-un război din umbră de mai mulţi ani, dar tensiunile s-au amplificat după o serie de incidente foarte mediatizate pe care Teheranul le-a imputat Israelului, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.