Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îşi intensifică dialogul cu Rusia pentru un armistiţiu la Alep

Turcia îşi va intensifica contactele cu Rusia pentru instaurarea unui armistiţiu în oraşul martir sirian Alep, pe care regimul de la Damasc este pe cale să-l preia de la rebeli, a anunţat marţi ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, citat de AFP, potrivit agerpres.

"Ne vom intensifica discuţiile cu Rusia şi alte ţări pentru a găsi o soluţie la această tragedie umanitară (...) Eforturile noastre vor continua, în principal, pentru a permite civililor să plece şi pentru o încetare a focului ", a declarat Çavusoglu în timpul unei conferinţe de presa la Ankara cu omologul sau ceh, Lubomir Zaoralek.

Citeşte şi: Iranul ÎNCEPE dezvoltarea programului nuclear. "Americanii au încălcat acordul"

În acelaşi timp, forţele prosiriene au executat cel puţin 82 de civili, inclusiv femei şi copii, în cartierele de est din Alep pe care le-au cucerit de la rebeli, a anunţat ONU marţi.

În cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville, a declarat că victimele, între care 11 femei şi 13 copii, au fost ucise "în ultimele 48 de ore, probabil", în patru cartiere diferite din Alep, oraşul martir din nordul Siriei, pe care regimul de la Damasc este pe cale de a-l cuceri de la rebeli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.