Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia lansează acuzații grave la adresa SUA: CIA și FBI sunt implicate

fbi cia

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) ar fi oferit training adepţilor clericului musulman Fethullah Gulen, autoexilat în SUA, potrivit unui act de acuzare pregătit de către un procuror turc în legătură cu tentativa de puci eşuată de la 15 iulie din Turcia, a relatat joi cotidianul Hurriyet Daily News, citat de agenţia de presă a Macedoniei, MIA.

''CIA şi FBI au oferit o pregătire în mai multe subiecte cadrelor formate în centrele culturale ce aparţin mişcării lui Gulen. Operaţiunile întreprinse de către procurori şi oficiali din domeniul securităţii în timpul procesului din 17 decembrie pot fi luate ca un bun exemplu pentru aceasta'', se afirmă în actul de acuzare pregătit de către Biroul Procurorul public din Edirne (oraş în Turcia europeană, fostul Adrianopol) şi acceptat de către Curtea Penală.

Citește și: Prima biserică ortodoxă ce introduce messenger pentru credincioşi / VIDEO

''Procesul din 17 decembrie'' se referă la ancheta de corupţie lansată pe 17 decembrie 2013, care a vizat înalţi oficiali guvernamentali.

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernământ) susţine că Gulen a pus la cale tentativa de puci eşuată din 15 iulie şi că urmează să depună o cerere de extrădare a clericului din SUA.

Citește și: Celine Dion a luat-o razna după ce i-a murit soțul: Ce a putut să facă într-o emisiune TV / VIDEO

''Tentativa de puci (eşuată) a avut drept scop slăbirea statului împreună cu toate instituţiile sale prin înlăturarea totală a guvernului. Cei din mişcarea Gulen care lucrează în instituţiile judiciare şi de securitate şi care au urmat pregătirea mai sus menţionată au preluat această sarcină şi au trecut la acţiune'', se mai spune în actul de acuzare, menţionează de asemenea agenţia turcă de presă Anadolu citată de agerpres.ro.

Citește și: Cea mai scumpă cină romantică din lume costă două milioane de dolari: Iată ce primești

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.