Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia joacă pe toate planurile pentru pacea din Ucraina: discuții cu Occidentul și Rusia pentru negocieri în Istanbul

The Leaflet
ucraina razboi

Istanbulul ar putea deveni locul negocierilor dintre Rusia și patru țări occidentale, a declarat pe 9 octombrie Ismail Emrah Karayel, președintele comisiei parlamentare mixte a Turciei și UE. Karayel a confirmat că Ankara încearcă să devină un mediator între Rusia și Occident. El a menționat că președintele turc Recep Tayyip Erdogan vrea să reducă tensiunile din regiune.

"Presupunem că Istanbulul poate deveni locul negocierilor - desigur, dacă părțile sunt de acord. Istanbulul poate deveni un loc acceptabil pentru toate părțile", a declarat Karayel pentru RIA Novosti, relatează Izvestia.

La începutul zilei, coordonatorul pentru comunicare strategică din cadrul Consiliului național de securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Statele Unite ar dori să ajungă la o soluționare timpurie a situației din Ucraina prin mijloace diplomatice.

Directorul Departamentului ii al țărilor CSI al Ministerului rus de Externe, Alexei Polishchuk, a menționat că Moscova nu refuză intermediarii în negocierile cu Kievul.

Anterior, pe 7 octombrie, reprezentantul oficial al președintelui Turciei, Ibrahim Kalin, a declarat că negocierile dintre Rusia și Ucraina ar putea fi reluate. El a menționat că "o problemă mai mare constă într-adevăr într-un nou acord între Rusia și lumea occidentală".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.