Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia nu va recunoaște anexarea de către Rusia a regiunilor ocupate în Ucraina

pintelist
erdogan putin

Turcia nu va recunoaște aderarea la Rusia a autoproclamatelor republici populare separatiste Lugansk şi Doneţk (regiunile Luhansk și Donețk, din Ucraina, ocupate de Rusia - n.red.) şi nici a regiunilor Herson și Zaporijjia - a declarat ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, citat de Agenţia de presă Ria Novosti, potrivit Rador.

„Am declarat și continuăm să susţinem faptul că nu recunoaștem anexarea Crimeii la Federația Rusă. Nu recunoaștem nici rezultatele referendumurilor care au loc pe teritoriul Ucrainei”, a subliniat ministrul turc de externe la o conferință de presă susţinută la Clubul Național de Presă din Japonia, cu sediul la Tokyo, adăugând că Ankara „și-a exprimat deja îngrijorarea și poziția faţă de această chestiune”.

Potrivit ministrului turc, conflictul din Ucraina ar trebui să se încheie prin „reinstaurarea unei păci juste, echitabile, şi în primul rând echitabilă pentru Ucraina”, a spus Mevlüt Çavuşoğlu, potrivit unui citat publicat de Agenţia de presă TASS.

Anterior, o poziție similară a fost exprimată de autorităţile din Kazahstan. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Kazahstanului, Aibek Smadiarov, a afirmat că republica kazahă ţine cont de principiile integrității teritoriale a statelor și nu susţine organizarea de referendumuri. În regiunile Herson și Zaporijjia, precum și în autoproclamatele republici populare Lugansk şi Doneţk, în perioada 23-27 septembrie au loc referendumuri pe tema aderării lor la Rusia, în calitate de subiecte federale.

Alena Bulgakova, vicepreședinte al Consiliului coordonator pentru controlul public asupra votului din cadrul Camerei Civice a Federației Ruse, a declarat că 129 de observatori internaționali din 26 de țări, inclusiv cei din statele care au declarat nerecunoașterea referendumurilor, monitorizează procesul de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.