Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Numeroşi soldaţi ucişi într-un atac de anvergură al PKK

soldati atac pkk

Numeroşi soldaţi turci au fost ucişi duminică seară într-un atac atribuit rebelilor kurzi din Partidul muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul Turciei, informează media locale, citate de AFP. 

Numărul soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în atacul produs în localitatea Daglica nu a fost precizat, dar prim-ministrul islamo-conservator Ahmet Davutoglu a convocat o reuniune de securitate de urgenţă la Ankara cu reprezentanţii principalelor autorităţi civile şi militare. 

Reuters scrie că PKK a anunţat uciderea a 15 militari turci într-un atac asupra unui convoi de vehicule blindate din provincia Hakkari, dar precizează că bilanţul morţilor nu a fost confirmat de autorităţi. 

Într-o intervenţie la postul de televiziune privat A Haber, preşedintele Recep Tayyip Erdogan s-a declarat "consternat" de acest atac, indicând că s-a produs în timpul unei operaţiuni de "curăţare" a forţelor armate asupra poziţiilor PKK. 

"Incidentul s-a produs în timpul unei operaţiuni de curăţare. A fost comis un atac cu mină", a spus el, promiţând un răspuns "decisiv". 

Ankara a lansat în iulie o importantă campanie "antiteroristă" împotriva gherilei kurde, punând capăt unui armistiţiu de doi ani. 

Militarii desfăşoară cotidian operaţiuni aeriene şi terestre în fiefurile PKK din sud-estul Turciei şi din nordul Irakului. Circa 70 de membri ai forţelor turce au fost ucişi până în prezent.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.