Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia pregătește LOVITURA FATALĂ în Germania: ORDINUL lui Recep Tayyip Erdogan pentru milioanele de turci din Germania

merkel erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a îndemnat vineri pe turcii ce locuiesc în Germania să nu voteze nici pentru Uniunea Creştin-Democrată (CDU), nici pentru Partidul Social-Democrat (SPD), nici pentru Verzi la alegerile legislative din septembrie, calificând aceste partide drept 'duşmani ai Turciei', informează AFP şi DPA.

'Le spun tuturor compatrioţilor mei din Germania: (...) nu-i susţineţi pe creştin-democraţi, SPD sau Verzi. Aceştia sunt toţi duşmani ai Turciei', a declarat Erdogan pentru presă, pe fondul tensiunilor dintre Ankara şi Berlin, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

'Oferiţi susţinerea necesară celor care nu dau dovadă de ostilitate la adresa Turciei. Puţin contează dacă este primul sau al doilea partid, votaţi pentru ei!', a continuat Erdogan, fără a nominaliza vreo formaţiune politică. 'Este o luptă de onoare pentru toţi cetăţenii noştri care locuiesc în Germania', a mai spus el.

Relaţiile dintre ţările europene şi Turcia, stat membru al NATO şi candidat la aderarea la Uniunea Europeană, s-au tensionat după epurările care au avut loc în Turcia după puciul eşuat de anul trecut, unele ţări europene exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu amploarea epurărilor.

Citește și: Guvernul Tudose le pregătește o adevărată lovitură producătorilor de apă minerală! Despre ce e vorba

Ankara a acuzat Berlinul că dă dovadă de indulgenţă faţă de 'terorişti', găzduind separatişti kurzi şi presupuşi pucişti. Guvernul turc i-a trimis chiar săptămâna aceasta o notă diplomatică Berlinului, în care cere ca Adil Oksuz, considerat şeful operaţional al puciştilor, în prezent în exil şi despre care unele zvonuri susţin că s-ar fi refugiat în Germania, să fie căutat şi extrădat în Turcia.

La rândul său, Germania a condamnat amploarea epurărilor din Turcia după puciul eşuat în urma căruia peste 50.000 de persoane au fost arestate. În prezent, există zece cetăţeni germani, unii cu dublă cetăţenie, aflaţi în detenţie în Turcia.

Citește și: Umbra lui Klaus Iohannis! Totul despre bruneta MISTERIOASĂ care este mai mereu lângă președintele României

SPD, al cărui candidat la funcţia de cancelar federal este fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, şi CDU, condusă de Angela Merkel, se confruntă în alegerile ce vor urma, însă au o poziţie comună asupra Turciei în cadrul coaliţiei în prezent la putere.

La rândul lor, Verzii îndeamnă la o linie mult mai dură la adresa Turciei, iar copreşedintele lor, Cem Oezdemir, el însuşi de origine turcă, este extrem de critic la adresa preşedintelui Erdogan.

Citește și: Suma colosală pe care o pierde o rețea de socializare dacă îi blochează contul lui Trump

Aproximativ o treime dintre cei 3 milioane de imigranţi turci din Germania au drept de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.