Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Prim-ministrul demisionar Ahmet Davutoglu, desemnat să formeze noul guvern

Ahmet-Davutoglu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a însărcinat joi pe premierul demisionar Ahmet Davutoglu să formeze un nou guvern, la o lună după alegerile câştigate de partidul său, informează agenţia Anadolu, citată de AFP. 

Aflat la putere de 13 ani, partidul lui Erdogan şi Davutoglu a câştigat scrutinul de la 7 iunie, obţinând 40,6% voturi şi 258 din cele 550 de locuri de deputaţi, dar a pierdut majoritatea absolută, ceea ce deschide calea către formarea unui guvern de coaliţie. 

Ahmet Davutoglu afirmase joi că se aşteaptă primească în cursul zilei mandatul de a forma un nou guvern. 'Astăzi preşedintele îmi va acorda probabil mandatul pentru a forma un guvern. După primirea mandatului, voi cere organizarea de întrevederi cu toate partidele politice', a declarat Davutoglu într-o întâlnire cu parlamentarii partidului său. 

Din momentul primirii mandatului, el ar urma să aibă la dispoziţie 45 de zile pentru a forma un nou guvern, în caz contrar existând perspectiva organizării de noi alegeri. 

Până în prezent rămâne neclar dacă AKP înclină către formarea unei coaliţii cu Partidul Acţiunii Naţionaliste (MHP, de dreapta) sau cu Partidul Republican al Poporului (CHP, opoziţia social-democrată).AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.