Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia refuză eliberarea pastorului american Andrew Brunson

The Financial Express
Turcia steag

O instanţă din Turcia a respins marţi cererea pastorului american Andrew Brunson de a fi eliberat din arestul la domiciliu pe durata procesului în care este acuzat de terorism, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Brunson a fost eliberat din închisoare săptămâna trecută, după un an şi nouă luni de detenţie în Turcia; arestarea preventivă a fost înlocuită cu arestul la domiciliu. Statele Unite au apreciat că măsura nu a fost suficientă, iar avocatul pastorului a declarat marţi că va cere lunar să fie ridicată şi această restricţie judiciară.

Următorul termen în procesul pastorului este în octombrie. El ar putea fi condamnat la 35 de ani de închisoare dacă se dovedeşte că a suţinut Partidul Muncitorilor din Kurdista, considerat organizaţie teroristă, şi că i-a ajutat pe susţinătorii clericului turc Fethullah Gulen, acuzat de guvernul de la Ankara că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din 2016 împotriva lui Erdogan.

Joia trecută preşedintele Donald Trump a ameninţat Turcia cu sancţiuni dacă Brunson nu va fi eliberat. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a comunicat marţi printr-un purtător de cuvânt că nu va ceda în faţa ameninţărilor şi va aplica retorsiuni la orice sancţiuni americane.

Cazul lui Brunson a tensionat şi mai mult relaţiile dintre Ankara şi Washington, marcate de dezacorduri privind vânzările de avioane F-35 americane pentru aviaţia militară turcă, de intenţia Turciei de a achiziţiona rachete ruseşti şi de refuzul Statelor Unite de a-l extrăda pe Gulen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.