Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia ripostează violent după uciderea a doi militari turci la Idleb

Free Syrian Army soldiers in Idlib

Turcia a ucis 21 de militari sirieni şi a distrus piese de artilerie, ca represalii faţă de uciderea a doi militari turci în regiunea Idleb, au declarat vineri surse din cadrul Ministerului turc al Apărării pentru agenţia oficială turcă de presă Anadolu, relatează Reuters, scrie News.ro.

Un armistiţiu încheiat de preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan a intrat în vigoare la miezul nopţii de joi spre vineri în regiunea Idleb, ultimulbastion al insurgenţilor şi jihadiştilor în nord-vestul Siriei.

Turcia şi Rusia au convenit un acord de încetare a focului în regiunea Idlib din Siria, au declarat cei doi lideri după discuţiile avute joi la Moscova, relatează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că speră că acest acord va duce la stoparea acţiunilor militare în ultimul bastion al rebelilor sirieni din nord-vestul ţării.

„Sper că aceste acorduri vor servi drept o bază bună pentru încetarea activităţii militare în zona de descarcerare Idlib (şi) vor opri suferinţele populaţiei paşnice şi criza umanitară în creştere”, a spus Putin.

Erdogan a declarat că armistiţiul va intra în vigoare joi la miezul nopţii. „Vom lucra împreună pentru a furniza ajutor pentru sirienii aflaţi în nevoie”, a spus el, adăugând că Turcia şi-a păstrat dreptul „de a răspunde tuturor atacurilor regimului (sirian) din teren”.

Rusia şi Turcia au sprijinit părţi opuse implicate în conflictul sirian, Moscova fiind alături de preşedintele Bashar al-Assad, iar Turcia unele grupări rebele. Încercările anterioare pentru a pune capăt luptelor din Idlib au eşuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.